2017-05-26 12:05:00

Ha ezt érzed a munkahelyeden, ideje új állás után nézned

1. Kevesebb demotiváló, sértő dolog van, mint amikor valakinek az ötletét figyelmen kívül hagyják. 

2. A konstruktív visszajelzés nagyon fontos a munka minősége szempontjából, de a nyilvános kritizálás megalázó és nem építő jellegű.

3. Ha a "kérem" és a "köszönöm" két alapszót soha nem hallod a munkahelyeden, akkor azt jelenti, hogy egyszerűen nem becsülik meg a munkád.

4. Ha úgy érzed, csak a főnök karrierjéért gürizel, minden érdemi munka a csapatra hárul, ideje lépned.

5. Ha munkádat értelmetlennek találod, úgy érzed, semmi haszna sincs, akkor ideje újabb lehetőségeket keresned.

6. Ha a főnök soha nem tesz gesztusokat feléd, nem érdeklődik a családod iránt, úgy érezheted, csak egy fogaskerék vagy, nem egy ember és hogy mindenki pótolható. Ez pedig egyenes út a felmondás felé. 

7. Ha a munkádnak nincsen olyan része, amit szeretsz, ami feldobna, 
amit alig vársz, hogy megcsinálhasd, akkor feltehetően unod és utálod a munkádat – ennek pedig így nem sok értelme van.

8. Egy tisztességes főnök arra törekszik, hogy javítsa a cég jövőjét, és ezzel perspektívát mutasson a dolgozóinak: jobb bérek, jobb feladatok, korszerűbb munkahely. Ha te úgy érzed, hogy a cégnek nincs jövője, vagy neked nem ad megfelelő feladatokat, már megtanultad azt, amit kellett, vagy nem látod, hogy előbbre léphetnél, ideje továbbállnod.

9. Nem hiszed, hogy bármi mást is csinálhatnál. Furcsának tűnhet, de tulajdonképpen ez a legerősebb indok arra, hogy kilépj a munkahelyedről. Az élet túl rövid ahhoz, hogy azért ne lépj tovább, mert azt gondolod, hogy nem vagy elég jó továbblépni.

 

Forrás: HVG, HR Portál