Munkavállalás

placeholder04.jpg

Belépésednél az alábbi dolgokra figyelj:

Szövetkezetünk igazgatósága sem polgári jogi (kártérítési), sem pedig büntetőjogi felelősséget nem vállal a valóságnak nem megfelelő tanulói jogviszony igazolásért, ugyanakkor – kötelezettségének megfelelően – eljárást kezdeményez a tudomására jutott esetben. Az iskolalátogatási igazolás késői leadása, illetve hibás, hiányos adatok megadása esetén a jövedelmet csak a következő havi-, vagy pótátutalással kaphatod meg, az adott hónapra érvényes adójóváírás azonban csak egyszer érvényesíthető!

A tagsági díj 990 Ft, amelyet a belépéskor a Szövetkezet pénztárába fizetsz be. Ezt a részjegyet Szövetkezetünk kilépéskor, vagy a törlést követő személyes elszámolás során visszafizeti. Szövetkezetünkbe történő belépéssel – a részjegy levonását követően - a tagsági viszony megszűnéséig, a tagnak lehetősége van munkát vállalni.

A munkavégzés alapján munkaszerződést kell kötnöd, amivel munkaviszony jön létre.

A pénzintézeti átutalások a ledolgozott hónapot követő hónap 10-ig, ha ez hétvégére esik, akkor az azt megelőző munkanapon történnek.

A jövedelmed kifizetése pénzintézet részére történő átutalással történhet. Szövetkezetünk hiányos, vagy helytelen adatszolgáltatás esetén az átutalást nem tudja teljesíteni. Átutalásról tájékoztatást a megjelölt fizetési nap előtti munkanapon tudunk adni. A hibás adatok miatt visszaküldött jövedelmeket egy későbbi utalással teljesítjük. Amennyiben bankszámlaszámmal nem rendelkezel, jövedelmed postai úton rendezzük. A postai feladás költsége a fizetésedből kerül levonásra.

Csak kétszer szüntetheted meg tagsági jogviszonyodat, és ezek után nem áll módunkban foglalkoztatni. Kilépéshez egyeztess időpontot!

Nyilatkozatod alapján az adóévi keresetedből Szövetkezetünk a megfelelő rendelkezések szerint adóelőleget von le.

Szövetkezetünk az adott évi kereseted, illetve költségtérítéseid szerint a következő év január 31-ig adóigazolást küld, mely alapján (egyéb jövedelmeidet is figyelembe véve) önállóan köteles vagy személyi jövedelemadó bevallásodat elkészíteni.

A Prohuman Diákmunka az ISZOSZ tagjaként hozzá szeretne járulni, hogy a fiatalok tisztában legyenek azokkal a jogokkal, amelyek megilletik őket munkavállalásuk során.
Ezért készült az alábbi kivonat a MOSZ és az ISZOSZ stratégiai együttműködésének első kézzelfogható eredményeképp.